26 juni: Carbon Removal Markt- en Beleidsdag

26 juni: Carbon Removal Markt- en Beleidsdag

Leestijd 2 min

Koolstofboeren, bouwers die biobased materialen gebruiken en pioniers in zeewierteelt leggen actief CO2 vast met behulp van natuurlijke methoden en leggen zo de basis voor de klimaatvriendelijke economie van morgen.

Op 26 juni organiseert Climate Cleanup haar eerste Oncra markt- en beleidsdag. Hier komen partijen bij elkaar om kennis te maken, ervaringen te delen en inspiratie op te doen met het oog op het samen realiseren van positieve klimaatimpact door het vastleggen van CO2. Is uw bedrijf of overheidsorgaan geïnteresseerd in het helpen realiseren van op natuur gebaseerde koolstofvastlegging? Dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan deze dag.

CO2-vastlegging (Carbon Dioxide Removal of CDR) is naast emissiereductie van cruciaal belang om klimaatverandering aan te pakken. Het gaat om het uit de atmosfeer verwijderen en langdurig vastleggen van (koolstof uit) CO2 wat volgens het IPCC nodig is om de klimaatdoelen van Parijs te halen.

Bedrijven investeren in toenemende mate in deze beweging door het leveren van financiële bijdragen aan koolstofvastlegging vooruitlopend op de CSRD-regelgeving (Corporate Sustainability Reporting Directive of in het Nederlands, duurzaamheidsrapportage) en als onderdeel van hun duurzaamheidsstrategie. Deze financiële transacties vertegenwoordigen transitiefinanciering voor de overgang van de fossiele naar circulaire economie.

Overheden ontwikkelen het beleid om deze beweging te faciliteren op Europees, nationaal én provinciaal niveau. Met provincies verkennen we de kansen voor de omgevingsvisie en het Programma Landelijk Gebied, en de betekenis van het nieuwe EU framework voor vastlegging, het Carbon Removal Certification Framework (CRCF).

Oncra is een framework voor de kwantificering en certificering dat dit nieuwe beleid informeert en de nieuwe regels implementeert. Oncra is ontwikkeld door Climate Cleanup Foundation met steun van de ASN Bank en de provincies Gelderland en Zuid-Holland, en biedt nu gezamenlijk ongeveer 200.000 ton COaan koolstofvastlegging.

Aanmelden kan hier: www.climatecleanup.org/funding-the-future-summit

Foto: www.hetkanwel.nl

Delen:

Gepubliceerd op
Permalink

Meer nieuws

Founding Partner

Rabobank

Partners

BO Akkerbouw
Boeren voor biobased bouwen
Building Balance
Faay Vianen B.V.

Initiatiefnemers

Ballast Nedam Development
LTO Bedrijven
Merosch
SWP
Terug naar boven