Eerste congres WeGrow op 11 september 2023

Eerste congres WeGrow op 11 september 2023

Leestijd 1 min

Het kennisplatform WeGrow organiseert op 11 september haar eeste congres in Kamerik bij Boerderij De Boerinn. Het thema van het congres is 'Min en min is plus'.

Niet toevallig is de titel van het congres afgeleid van de column die Onno Dwars begin april schreef bij de start van het kennisplatform WeGrow: 'Min en min is plus'. Onno Dwars pleit voor een economische hervorming waarbij boeren en bouwers een unieke samenwerking aangaan. Zoals Onno Dwars schrijft: "We kunnen de economische hervorming zelf vormgeven, CO2 gaan afvangen met de verbouw van Nederlandse materialen en deze opslaan in onze nieuwe en bestaande gebouwen, werk maken van onze geopolitieke en Europese subsidie onafhankelijkheid. Dit alles kan leiden tot Carbon Credits voor de landbouwsector, prijsstabiliteit van Nederlandse grondstoffen, maar bovenal een sterke Nederlandse economie gebaseerd op grondstoffen. Onze akkers worden als grondstofmijnen van de toekomst waarbij we CO2 positieve bedrijvigheid creëren en onze biodiversiteit gaan herstellen met behoud van inkomen van alle betrokken partijen. Woke of niet woke, een perspectief dat het verdient om 100 procent voor te gaan."

Kansen

Denkend vanuit kansen moet de economische hervorming in gang worden gezet. Op het eerste congres van WeGrow komen vertegenwoordigers uit de agrarische sector en de bouw bijeen om elkaar te stimuleren, te informeren en vooral om vanuit een gezamenlijk belang samen verder te komen. Zodat de economische hervorming gestalte krijgt.

Sprekers

Inspirerende sprekers als Onno DwarsJan Willem van de GroepAndré Hoogendijk en Hans van den Heuvel zullen hun kennis delen. Naast de boeiende presentaties is er uiteraard volop gelegenheid om andere deelnemers te ontmoeten en kennis te delen tijdens de netwerkmomenten.

Het congres staat onder leiding van dagvoorzitters Esther de Snoo van Nieuwe Oogst en Marvin van Kempen namens WeGrow.

Partners

WeGrow organiseert het congres op 11 september samen met haar initiatiefnemers en partners Ballast Nedam, BO Akkerbouw, Boeren voor Biobased Bouwen, Building Balance, LTO bedrijven, Merosch, Nieuwe Oogst en de Rabobank. 

Deelnemen

Wil jij er bij zijn op 11 september? Wacht niet te lang en meld je hier aan!

.

Delen:

 
Permalink

Meer nieuws

Founding Partner

Rabobank

Content Partners

BO Akkerbouw
Boeren voor biobased bouwen
Building Balance
Nieuwe Oogst

Initiatiefnemers

Ballast Nedam Development
LTO Bedrijven
Merosch
SWP
Terug naar boven