Building Balance

C. Missetstraat 47, 7005 AA Doetinchem

Biobased bouwmaterialen gemaakt in Nederlandse ketens hebben de potentie om op grote schaal bij te dragen aan de Nederlandse economie, doelstellingen van het Klimaatakkoord en opgaven uit het Grondstoffenakkoord. Het landelijke programma Building Balance draagt bij aan deze opgaven door het stimuleren en ondersteunen van zelfstandige regionale en landelijke ketens.

Van land tot pand

Door het ontwikkelen van deze ketens is het mogelijk om Nederlandse bouwproducten te ontwikkelen van agrobased grondstoffen geteeld door de agrarische sector. Én zijn we in staat om langdurig koolstof vast te leggen. Complexere of kostbare ontwikkelvraagstukken worden door Building Balance opgepakt zodat meerdere regio’s en ondernemers gebruik kunnen maken van centraal ontwikkelde kennis. Building Balance zet zich hiermee in om de transitie naar een circulaire en biobased (bouw)economie te versnellen.

Projecten & updates

RTV Oost interviewt Eric Versteeg van Twentse Bouwboeren en Loraine Westerneng van Building Balance over de de nut en noodzaak om boeren en bouwers samen ...

Lees verder

Founding Partner

Rabobank

Partners

BO Akkerbouw
Boeren voor biobased bouwen
Building Balance
Faay Vianen B.V.

Initiatiefnemers

Ballast Nedam Development
LTO Bedrijven
Merosch
SWP
Terug naar boven