Faay Vianen B.V.

Postbus 116, 4130 EC Vianen
T: 0347-376624
F: 0347-377940

Faay Vianen B.V. is een Nederlands familiebedrijf en produceert prefab wanden van duurzame bio-based materialen. Biobased, lokaal, modulair en circulair: dat zijn de vier belangrijkste eigenschappen van een wand van FAAY. In combinatie met de terugname-optie maakt FAAY De Meest Duurzame Wand van Nederland.

Kern van vlas
De milieuvriendelijk prefab elementen hebben een kern van vlas en een toplaag van gips. Vlas neemt CO2 op en zorgt bovendien voor een gezond en prettig binnenklimaat. Het modulaire aspect zorgt voor herbruikbaarheid en minder afval. Vlas is een onuitputtelijke grondstof die hernieuwbaar, herwinbaar en milieuvriendelijk (biobased) is. Juist als het gaat om duurzaam bouwen, zijn bouwmaterialen uit hernieuwbare grondstoffen - zoals vlas - een zeer interessante optie.

Modulair: minder transport, arbeid en afval
De massieve kern van vlas maakt de wanden robuust, schroefvast, stootvast, hoog geluidsisolerend, brandwerend en thermisch isolerend. , snel te monteren. De prefab wanden zijn kant-en-klaar: inclusief stijl- en regelwerk, isolatie, eindbeplating en ingebouwde leidingschachten, en daardoor zeer snel te monteren. De wanden zijn bovendien modulair. Zijn de panelen niet verlijmd, dan zijn ze demontabel en herbruikbaar. Het grote voordeel is dat een gebouw daardoor levensloopbestendig wordt: je kunt het gebouw flexibel (her)indelen. Dat betekent minder transport, arbeid en afval.

FAAY heeft duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Uit onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid zijn al veel mooie beloningen voortgekomen in de vorm van diverse (inter)nationale erkenningen en certificaten. Denk daarbij aan ISO 14001/milieu-effecten en ISO 9001/kwaliteitsmanagement, KOMO, FSC® en PEFC.

Founding Partner

Rabobank

Partners

BO Akkerbouw
Boeren voor biobased bouwen
Building Balance
Faay Vianen B.V.

Initiatiefnemers

Ballast Nedam Development
LTO Bedrijven
Merosch
SWP
Terug naar boven