Vezelhenneptijd

Leestijd 1 min

Bouwgroep Dijkstra Draisma koppelt traditioneel vakmanschap aan innovatieve technologieën. 

Bouwen aan een leefbare wereld, nu en in de toekomst, dat is waar Bouwgroep Dijkstra Draisma voor staat. Als duurzame bouwer gelooft Dijkstra Draisma dat bouwen met biobased materialen de toekomst heeft. Lokaal verbouwen en verwerken opdat de ketens kort en overzichtelijk zijn. De ontwikkeling van vezelhennep als onderdeel in de nieuwe bouwketen is daarom omarmd.

100% PUUR NATUUR

Vezelhennep is erg geschikt als isolatiemateriaal en 100% puur natuur. Uit de teelt van 40 hectare kan de Bouwgroep Dijkstra Draisma 160 woningen isoleren, daarmee wordt 500 ton CO2 vastgelegd. En omdat het als wisselgewas geteeld wordt gaat het niet ten koste van de voedselproductie. 

SAMENWERKING AKKERBOUWBEDRIJF VAN KUIKEN

Vanwege deze innovatie werkt Dijkstra Draisma samen met de broers Balling en Siebren van Kuiken. Zij runnen samen met hun ouders een akkerbouwbedrijf. In 2022 startten de broers met een vlasproject om te onderzoeken of vlas een alternatieve teelt biedt voor hun bedrijf. Begin 2023 sloegen de broers Van Kuiken en Bouwbedrijf Dijkstra Draisma de handen ineen voor het telen van 40 hectare vezelhennep als wisselgewas.

Delen:

Gepubliceerd op
Permalink

Meer nieuws

Founding Partner

Rabobank

Content Partners

BO Akkerbouw
Boeren voor biobased bouwen
Building Balance
Nieuwe Oogst

Initiatiefnemers

Ballast Nedam Development
LTO Bedrijven
Merosch
SWP
Terug naar boven