Meer biobased bouwproducten gewenst in Milieudatabase

<span>Meer biobased bouwproducten gewenst in Milieudatabase</span>

Leestijd 1 min

Op dit moment zijn biobased producten nog niet goed genoeg vertegenwoordigd in de Nationale Milieudatabase (NMD) waardoor algemene data (categorie 3) moeten worden gebruikt om een MPG-berekening te maken.

Bij het maken van een MPG-berekening van een bouwwerk worden de milieudata van alle producten opgenomen die in het bouwwerk worden gebruikt. Omdat de MPG-eis versneld aangescherpt zal worden is het belangrijk dat biobased producten in de Nationale Milieudatabase zijn opgenomen. Op het moment dat de eis wordt aangescherpt dienen ontwerpers steeds meer data uit categorie 1 en 2 te gebruiken om aan de eis te kunnen voldoen.

Vergoedingsregeling Witte Vlekken

Om het aantal milieuverklaringen in de database van biobased producten te vergroten kunnen producenten van biobased producten in aanmerking komen voor een vergoeding. Om in de database te komen moet er een LCA (levenscyclusanalyse) van het product gemaakt worden en deze vergoeding van €2.500,- is een tegemoetkoming in de kosten hiervan.

Als u nu meedoet met deze vergoedingsregeling en uw product nu aanmeldt, dan bent u hierop voorbereidt. Aanmelden kan via https://lnkd.in/eEp6XtZe

Delen:

Gepubliceerd op
Permalink

Meer nieuws

Founding Partner

Rabobank

Content Partners

BO Akkerbouw
Boeren voor biobased bouwen
Building Balance
Nieuwe Oogst

Initiatiefnemers

Ballast Nedam Development
LTO Bedrijven
Merosch
SWP
Terug naar boven