Woningcorporaties: biobased en natuurinclusief renoveren

Woningcorporaties: biobased en natuurinclusief renoveren

Leestijd 1 min

Drie ontwerpteams deden onderzoek, elk voor een andere woningbouwcorporatie, over verduurzaming van sociale huurwoningen. Biobased en natuurinclusief renoveren van corporatiebezit is haalbaar, betaalbaar en schaalbaar, zo blijkt. In het magazine Biobased en natuurinclusief renoveren van corporatiebezit staat een verslag van drie verschillende casussen.

Het magazine komt van de hand van CRa, dat goede voorbeelden en kennis wil delen om de risico’s voor woningbouwcorporaties te minimaliseren. En ze mee te krijgen in de biobased, natuurinclusieve verduurzamingsbeweging. Het gaat om een ketenbrede aanpak, van teelt van gewassen tot toepassing in de bouw.

Voordelen

De voordelen van materialen uit de natuur voor corporaties en de bouw in brede zin zijn volgens CRa duidelijk: ze zijn milieuvriendelijker tijdens productie, gebruik en afstoting. Ook leveren ze voor corporaties dezelfde energetische verbetering op als het toepassen van traditionele bouwmaterialen. Ook kunnen materialen tijdens de levensduur van een gebouw opnieuw groeien. Verder dragen gebouwen op deze manier bij aan de lokale biodiversiteit en natuur en hebben ze klimaatadaptieve eigenschappen.

Je leest op de website van College van Rijksadviseurs meer over het magazine Biobased en natuurinclusief renoveren van corporatiebezit.

Delen:

Gepubliceerd op
Permalink

Meer nieuws

Founding Partner

Rabobank

Content Partners

BO Akkerbouw
Boeren voor biobased bouwen
Building Balance
Nieuwe Oogst

Initiatiefnemers

Ballast Nedam Development
LTO Bedrijven
Merosch
SWP
Terug naar boven