Biobased telen voor de bouw: informatiebijeenkomst op 9 mei

Biobased telen voor de bouw: informatiebijeenkomst op 9 mei

Leestijd 1 min

Op dinsdag 9 mei organisereert De Innovatie Coöperatie met Samen Biobased Bouwen een bijeenkomst over biobased telen in de Achterhoek. De avond is bedoeld voor boeren in de Achterhoek die al telen of interesse hebben dit te gaan doen.

De teelt voor biobased bouwen kan interessant zijn voor boeren in de Achterhoek. In de bouwsector neemt de vraag naar biobased plaatmateriaal, strobouwtoepassingen en inblazen van isolatie toe; dit biedt kansen voor de teelt van biobased gewassen. Deze gewassen slaan CO2 op uit de lucht, waardoor de gewassen bijdragen aan het verlagen van CO2-uitstoot in de bouwsector ten opzichte van de op dit moment gebruikte grondstoffen. Door het samenbrengen van telers kan een netwerk van boeren die biobased telen worden gecreëerd, zodat kennis over de teelt en perspectief gedeeld kan worden. De bezoekers worden meegenomen in de plannen voor een biobased vergaderpaviljoen.

De avond start met een rondje over het proefveld van De Marke waar onder andere vezelhennep, zonnekroon, granen en miscanthus zijn gezaaid. Arjan Prinsen (Samen Biobased Bouwen) informeert de aanwezigen over de teelt. Jasper van de Munckhof (Building Balance) vertelt wat het perspectief is voor deze teelten wat betreft vraag uit de markt. Tot slot laat Ivo wat ontwerpen zien van het Biobased vergaderpaviljoen dat dit jaar in de Achterhoek gerealiseerd wordt met biobased bouwmaterialen die zijn geteeld in de Achterhoek.

Datum: 9 mei

Tijdsti: 19:30 uur

Lokatie: Agro-innovatiecentrum De Marke, Roessinkweg 2, 7255 PC Hengelo (GLD)

Aanmelden door te mailen naar [email protected]

Kijk ook op: https://deinnovatiecooperatie.nl/projecten/biobased-bouwen/

Delen:

 
Permalink

Meer nieuws

Founding Partner

Rabobank

Content Partners

BO Akkerbouw
Boeren voor biobased bouwen
Building Balance
Nieuwe Oogst

Initiatiefnemers

Ballast Nedam Development
LTO Bedrijven
Merosch
SWP
Terug naar boven