Van plant tot pand in de Regio Stedendriehoek

Van plant tot pand in de Regio Stedendriehoek

Leestijd 1 min

Op 31 maart kwamen zo’n 60 deelnemers bij elkaar voor de startbijeenkomst van Boeren voor Biobased Bouwen. Hiermee is een eerste stap gezet op weg naar een ketensamenwerking van plant tot pand in de Regio Stedendriehoek. 

Boeren voor Biobased Bouwen is een van de landelijke projecten die begeleid worden door Building Balance. Ketenregisseur Jasper van den Munckhof nam de deelnemers mee in de wijze waarop Building Balance landelijk helpt om de transitie naar een circulaire en biobased (bouw)economie te versnellen. Biobased bouwmaterialen, gemaakt in Nederlandse ketens, hebben de potentie om op grote schaal bij te dragen aan de Nederlandse economie, de doelstellingen van het Klimaatakkoord en de opgaven van het Grondstoffenakkoord. Jasper liet zien hoe het proces verloopt: van de teelt van diverse agrobased grondstoffen tot aan de productie van biobased bouwmaterialen, die afgenomen worden door bouwers voor het realiseren van de grote woonopgave in Nederland.

De bijeenkomst vond plaats in de raadszaal van gemeente Voorst. En dat was niet toevallig: het gemeentehuis heeft de grootste kalkhennepgevel van Nederland, een doorbraak op het gebied van biobased bouwen. Nadat wethouder Rosmarijn Boender iedereen welkom had geheten, gaf zij een toelichting op het ontwerp van de locatie, die past bij de duurzame ambities van Voorst. Daarnaast benadrukte ze dat brede samenwerking binnen de keten erg waardevol is en goed aansluit bij de opgave van terugdringen van de CO2-footprint van de bouw.

Foto: De Twee Snoeken

Delen:

Gepubliceerd op
Permalink

Meer nieuws

Founding Partner

Rabobank

Content Partners

BO Akkerbouw
Boeren voor biobased bouwen
Building Balance
Nieuwe Oogst

Initiatiefnemers

Ballast Nedam Development
LTO Bedrijven
Merosch
SWP
Terug naar boven