Twee vliegen in één klap met biobased bouwen

<span>Twee vliegen in één klap met biobased bouwen </span>

Leestijd 1 min

Duurzaamheidsdoelstellingen en opgaven voor de woningmarkt staan nog vaak lijnrecht tegenover elkaar. Het ene loopt het andere in de weg. Maar deze opgaven kunnen hand in hand gaan als het aan Georgette Lageman-Ledegang van BLG Wonen ligt: “Met biobased bouwen sla je twee vliegen in één klap.”

CO2 opslaan

Van deze vertraging is onder andere sprake vanwege stikstofbeperkingen, evenals een krapte op de woningmarkt. “Er is dit jaar al een tekort aan 390.000 woningen en dat aantal loopt de komende jaren op. Met biobased bouwen sla je twee vliegen in één klap, want de uitstoot van schadelijke broeikasgassen is met deze bouwwijze veel lager. Sterker nog, in deze woningen zit zelfs CO2 opgeslagen.”

Betaalbare woningen

Dankzij subsidies en financiering ontstaan er financiële schaalvoordelen. Volgens Lageman-Ledegang is dat broodnodig: “Bouwprojecten komen nu vaak stil te liggen omdat de kosten van bouwmaterialen zijn gestegen. Bovendien kunnen door het schaalvoordeel ook betaalbare woningen worden gebouwd. Het resultaat is een woningmarkt die voor meer mensen toegankelijk is.”  

Delen:

Gepubliceerd op
Permalink

Meer artikel

Founding Partner

Rabobank

Content Partners

BO Akkerbouw
Boeren voor biobased bouwen
Building Balance
Nieuwe Oogst

Initiatiefnemers

Ballast Nedam Development
LTO Bedrijven
Merosch
SWP
Terug naar boven