Jan-Willem van Engen winnaar eerste JBN Award

<span>Jan-Willem van Engen winnaar eerste JBN Award</span>

Leestijd 2 min

Ecologische houtbouwer met een passie voor biobased bouwen wint eerste JBN Award. 

Vrijdag 22 september werd in de Prodentfabriek in Amersfoort tijdens een galafeest de JBN Award uitgereikt. De JBN Award is bedoeld om jonge ondernemers met een inspirerende visie het podium te geven.  "Als branchevereniging zijn we trots op onze JBN’ers en hun mooie bedrijven. Dat willen we laten zien. Daarom zetten we jonge bouwers die zich op een inspirerende manier inzetten voor hun bedrijf en de sector, in de schijnwerpers", aldus voorzitter Arno Visser van Bouwend Nederland. Samen met mede-juryleden Dorien Staal van Voorbij Prefab, Artjan van Kooten van VKP en Stefan Groothuis van Heijmans zag hij veel mooie nominaties voorbij komen. Ze maakten een selectie op basis van onderscheidenheid, ambitie, leiderschap en invloed op ontwikkelingen in de sector.

Veel lof

De drie finalisten waren Jan-Willem van Engen, Martijn de Krom en Mart van der Zanden. Alle drie de finalisten kregen veel lof van de jury. Mart van der Zanden van aannemingsbedrijf Van der Zanden uit Moergestel zet in op emissieloos en circulair werken. De jury roemt zijn nuchterheid en vooruitstrevendheid. Uit het juryrapport: "Mart gelooft in emissieloos werken en investeert erin. Ook als de kosten voor de baten uit gaan. Doordat hij meewerkt in de uitvoering, heeft hij een goed oog voor wat er speelt in de organisatie." Martijn de Krom van De Krom in Etten-Leur verdient een finaleplek vanwege het robotiseren van het bulkwerk in bestratingen. Dat ontlast medewerkers fysiek en zorgt ervoor dat zij zich kunnen concentreren op het vakwerk. "Martijn is heel eerlijk en heeft de drive om goed voor zijn vakmensen te zorgen", concludeert de jury.

"Je zou voor hem willen werken"

De ambitieuze Jan-Willem van Engen van Bouwbedrijf van Engen uit Kockengen werd de winnaar. Jan-Willem is een ecologische houtbouwer met een passie voor biobased bouwen. Daarnaast biedt hij zij-instromers alle ruimte om 'het vak' in het bedrijf te leren. De jury wees hem als winnaar aan: "Jan-Willem heeft zijn bedrijf zelf opgebouwd vanuit een heel duidelijke visie op duurzaam ondernemen. Die visie draagt  hij ook overtuigend uit aan medewerkers en partner-bedrijven. In de samenwerking met bijvoorbeeld installatiebedrijven, geeft hij hun vakmanschap de ruimte. Zijn woorden getuigen van zelfreflectie en leiderschap; je zou zo voor hem willen werken. Kortom: Jan-Willem is bij uitstek een voorbeeld voor de sector."

Jong Bouwend Nederland (JBN)

Jong Bouwend Nederland is het netwerk van jonge professionals in de bouw- en infrasector die werken bij lidbedrijven van Bouwend Nederland. JBN organiseert toffe inspirerende activiteiten en laat binnen Bouwend Nederland het geluid van de jonge generatie horen.

Bron: Bouwend Nederland

Delen:

Gepubliceerd op
Permalink

Meer nieuws

Founding Partner

Rabobank

Content Partners

BO Akkerbouw
Boeren voor biobased bouwen
Building Balance
Nieuwe Oogst

Initiatiefnemers

Ballast Nedam Development
LTO Bedrijven
Merosch
SWP
Terug naar boven