Anke Verhagen

Anke Verhagen

Manager Innovatie en Duurzaamheid

Rabobank

   

Als Manager Duurzaamheid en Innovatie bij Rabo Smartbuilds focust Anke Verhagen zich op het ontwikkelen van tijdelijke woningen in het middenhuursegment met de hoogst haalbare duurzaamheidsambitie. Dit gaat over remontabel bouwen, het gebruik van biobased materialen, lichtgewicht toepassingen, energiezuinige woningen en een langjarige levensduur. Snel, veel en betaalbaar zijn de kerndoelen.

De bouw- en vastgoedsector is volop in beweging en duurzaamheid is één van de belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren. Bij nieuwbouw hebben we de kans om het meteen goed en toekomstbestendig te ontwerpen, hier gaan we voor. De link met de landbouwsector en biobased bouwen past Rabobank als een jas.

Anke heeft Duurzame Energie Technologie en Innovatie Management gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven. Binnen Rabobank heeft ze in de afgelopen 16 jaar verschillende rollen vervuld, met duurzaamheid en innovatie als rode draad. Ze neemt zitting in diverse werkgroepen met marktpartijen over duurzaam vastgoed en was tot 2023 lid van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie.

Founding Partner

Rabobank

Content Partners

BO Akkerbouw
Boeren voor biobased bouwen
Building Balance
Nieuwe Oogst

Initiatiefnemers

Ballast Nedam Development
LTO Bedrijven
Merosch
SWP
Terug naar boven