Reinier van den Berg

Reinier van den Berg

Weerpresentator en directeur SpeakOut BV

Speakout BV

   

Meestal hoef ik me niet uitgebreid voor te stellen. Vrijwel iedereen kent me wel van het weerbericht bij RTL4. Daar presenteer ik immers al 34 jaar het weer. Ik ben enerzijds meteoroloog en weerpresentator maar daarnaast ook duurzaam ondernemer. Zo ben ik als oprichter en mede-eigenaar van Speakout actief in de wereld van duurzame evenementen en bijeenkomsten. Als spreker, maar ook voor het kunnen aanbieden van tal van andere sprekers en dagvoorzitters om organisaties te helpen met heldere communicatie over de duurzame transitie. 

In 2019 liet ik een biobased woonhuis ontwerpen omdat ik biobased bouw een ultieme oplossing vind voor diverse problemen waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Biobased bouwen is bouwen met CO2 en is dus een vorm van CO2 opslag waar boeren bovendien een interessante rol bij kunnen spelen. Bovendien kan het ook significant bijdragen aan oplossingen voor de problematiek rondom stikstof, natuur en waterkwaliteit. 

Projecten & updates

Klimaatverandering is in volle gang en de gevolgen laten zich steeds duidelijker zien. Wereldwijd en ook bij ons in de straat of op het veld. Inmiddels is de ...

Lees verder

Founding Partner

Rabobank

Partners

BO Akkerbouw
Boeren voor biobased bouwen
Building Balance
Faay Vianen B.V.

Initiatiefnemers

Ballast Nedam Development
LTO Bedrijven
Merosch
SWP
Terug naar boven